dinsdag 7 september 2010

Mysterie opgelost

Vandaag was het nogal regenachtig weer. Ik heb daar net al wat over geschreven. Op het Spoorbaanpad word ik ingehaald door een MTB-er met een felle lamp op zijn helm. Zo heb ik ook nog wel eens rondgereden :) Ik laat hem maar gaan; hij gaat 38 kilometer per uur. Geen zin om me moe te trappen. 

Even verderop, op de weg parallel aan de snelweg A6 loop ik achterop de Alleweder A6 die ik al eerder ontmoet heb. Het is druk met sluipverkeer; zelfs op dit vroege uur (rond 6 uur 's morgens) staat er al een file op de A6. Het mysterie rond deze Alleweder rijder is opgelost; hij heet Huub. We mopperen wat over de onbehouwen vlerken die 'onze' weg misbruiken. Huub is bezorgd om de eventuele gevolgen die de kap op zijn Alleweder heeft op zijn gebit bij een aanrijding. Het is inderdaad een harde rand die precies op de hoogte van je gebit zit. Ik moet er niet aan denken. Bij Muiderberg nemen we afscheid. Ik rij door richting Weesp, terwijl Huub afslaat richting Diemen.
In Ouderkerk aan de Amstel kom ik een ninja-Strada tegen. Of eigenlijk, ik word ingehaald door een ninja-Strada. Het is Theo. Bij het frummelen aan zijn hartslagmeter heeft 'ie per ongeluk zijn verlichting uitgeschakeld.


De regen spoelt het zoute zweet m'n ogen in Niet zo prettig - ben mijn petje vergeten mee te nemen.

Na 36 kilometer is het kantoor weer bereikt. Ik ben nat, maar vooral van het zweet.

PS: Huub heeft ook een blog: Huub Hierck's Blog. Het eerste onderwerp gaat over de lekke band die Huub vandaag heeft overgehouden aan het kussen van de stoeprand(en) op de Maxisweg richting Diemen.

5 opmerkingen:

 1. Ik heb zo'n russische pet met met 'n flinke klep gebruikt vanochtend. Daar heb ik reflecterende restanten 'pech-onderweg' hemd opgespeld vd zichtbaarheid.
  Die is nog veel te warm eigenlijk maar heeft tenminste een kinband met klittenband zodat er niets van m'n hoofd waait!
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker warm, maar ik draag een fiets-helm. Lijkt me moeilijk te combineren, en de fietshelm laat ik liever niet thuis ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja... sluipverkeer. Vrijdagochtend mijn eerste echt serieuze 'near miss' gehad met een sluiprijder in de polder: Mistige omstandigheden en wandelaars aan de linker helft van de krappe polderweg, de sluiper kwam mij tegemoet en òf zag mij niet (ondanks mijn 2 felle B&M IQ cyo's...) òf schatte de afstand en mijn snelheid verkeerd in maar hij besloot in ieder geval niet in te houden en de voetgangers vol gas te passeren, op mijn weghelft! Het enige wat ik kon doen was het stuur omgooien en links de berm in duiken. De auto passeerde mij volgas rechts waarna ik weer uit de berm stuurde om de voetgangers, die nu erg dichtbij waren, zelf te passeren. Het ging allemaal erg snel, ik ben niet onder de 30 km/uur geweest. Toen het er op aankwam liet de FAW zich erg strak sturen, het waren krappe bochtjes en de berm was onverhard. En daarna gewoon rustig de adrenaline wegtrappen hè. Hij had het vast niet zo bedoeld maar het pakte bloedlink uit. Het is altijd een beetje wild-west in de polder met die sluiprijders...
  Misschien dan toch een (mist)zwaailicht monteren??

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Och, die onverlichte voetgangers zag 'ie wél. Het lag dus niet aan zijn gezichtsvermogen. Zal inderdaad wel een inschattingsfout en een gebrek aan rijvaardigheid zijn. Ik ga meestal niet uit van kwade opzet.

  Had gisteren op de rijbaan ook een op-mijn-weghelft-rijdende-inhaler die me vrij dicht naderde. Maar dat was een taxichauffeur - daar verwacht je dat van...

  Heb trouwens ook overwogen om knipperende lichten te installeren voor gebruik overdag. Maar of dat helpt, ik weet het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja misschien geen gek idee, pet of zonneklep onder een helm. Moet ik nog wel hebben zelfs. Luchtiger.
  Maar eerst maar n's een nieuw linkerwiel spaken!
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen