vrijdag 30 april 2010

Interieurverlichting

Mijn nieuwe interieurverlichting is geïnspireerd op die van de Velomobiel.nl Quest/ Strade. Een aantal LEDs aan een draadje met een schakelaar en klittenband bevestiging. Zo is het lampje overal in het interieur te plaatsen, en in geval van pech in het donker ook nog te gebruiken voor het doen van reparaties.

Ik gebruik in totaal vier LEDs. Twee rode en twee witte. De rode LEDs staan in serie, en de witte parallel in verband met het verschil in doorlaatspanning. Zo blijven de witte LEDs ook nog branden bij de laagste accuspanning (6 Volt).
Met de schakelaar is naar believen te kiezen uit ofwel nachtzicht sparende rode verlichting, of intensere witte. Stroom komt van een van de vijf T connectoren op het elektrisch paneel.
De schakelaar en LEDs zitten op een stukje aluminium gelijmd met twee-componenten lijm. Onder het aluminium een stukje velcro voor de bevestiging aan de fiets.

De interieurverlichting kan zelfs bij het uitvallen van de hoofd-verlichting ingezet worden als koplamp of achterlicht. Maar hopelijk komt het nooit zover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten