dinsdag 18 mei 2010

Illegaal

Net gelezen op Ligfiets.net: Richting aanwijzers op de fiets straks toegestaan

Op zich natuurlijk goed nieuws! Maar dat betekent... dat ik dus al even 'illegaal' rond rij met een knipperlicht installatie. Ik heb me dat nooit gerealiseerd, omdat elke Velomobiel die je ziet voorzien lijkt te zijn van richtingaanwijzers.

"Nu ja", zegt mijn collega, "dat illegaal bezig zijn valt in jou geval wel mee, want je ziet die knipperlichten bijna tóch niet als je ze gebruikt". Een schrale troost.

Maar goed, toevalligerwijze heb ik gisteren een viertal gele 3 Watt LumiLEDs binnen gekregen van Kaidomain. Prima timing dus. Die gaan straks mooi de 3 Watt fietslampknipperlichtjes vervangen. Als het goed is, zijn deze een stuk zichtbaarderder dan de gloeilampjes. Nu alleen nog een manier vinden om de LEDs mooi te monteren in plaats van de grote Fiat knipperlichten die er nu op zitten.2 opmerkingen:

 1. Ik moet bekennen dat ik geen knipperlichten meer heb in de FAW; Ik heb ook weinig vertrouwen in zowel het gezien worden ervan als de juiste interpretatie door andere weggebruikers.
  De enkele keer dat de situatie daar ook werkelijk om vraagt steek ik m'n hand wel uit 't dekje. Dat heeft voor de meesten m.i. nog de beste kans om herkend te worden als iets wat ze snappen..
  Neemt niet weg dat je vooral moet doen wat jóu het beste lijkt te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben nog geen onbegrip voor mijn lampjes tegengekomen (lees; ben nog niet in aanvaring gekomen met mede-weggebruikers...), ondanks de matige zichtbaarheid van mijn knipperlichten.
  Maar dat bewijst niet veel; ik rij nog maar een paar maanden met dat ding.

  Meestal heb je wel de volle aandacht van mede-weggebruikers met zo een rare fiets LOL

  BeantwoordenVerwijderen