vrijdag 21 mei 2010

Nieuw persoonlijk record; 51 km/h in een sprint!

Gisterenmiddag, op de weg naar huis, heb ik een nieuw persoonlijk record gevestigd. In een sprintje met collega Theo en een argeloze jonge race-fietser heb ik een maximum snelheid gehaald van 51 kilometer per uur op het gladde asfalt door het Amsterdamse Bos. 

Heerlijk gevoel! En dat terwijl ik de Almereweder net weer een stuk zwaarder gemaakt heb met schuimblokken, een extra lens en een MP3 speler :)Later die rit haalde ik nog een snelheid van 52,8 km/h van de Hollandse brug af naar beneden. Maar dat voelt toch minder als een een prestatie dan de snelheid op een vlakke weg in een sprint.

Wordt trouwens steeds gekker van dat gerammel van die Alleweder op klinker-wegen. Het achterwiel stuitert dan dat het een lieve lust is met verlies van grip tot gevolg. 

Vandaag ben ik met de auto naar kantoor. Beetje uitrusten :p Deze week 3 keer geforensd op de fiets. Tot op heden 650km gefietst deze maand, en nog maximaal 2 fietsbare dagen in de maand Mei.

2 opmerkingen:

 1. Het gewicht als nadeel merk je vooral brug-op en in de stad met veel stoplichten.
  Omdat ik maar op 20km afstand werk (in Aalsmeer) trike ik de laatste tijd meer. De FAW is zondermeer sneller. Met de JE-trike hoef ik niet eens te proberen 'n racefietser bij te houden.
  Misschien komen we elkaar wel n's tegen in 't A'damse bos!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wie weet :)

  Dat gewichts-nadeel brug-op heb ik ook ervaren. Ik probeer daar eerder de achterstand zo klein mogelijk te houden dan in te halen. Dat inhalen komt wel op de weg naar beneden; zonder trappen haal je dan al gauw 40 kilometer per uur :)

  Zo een Trike lijkt me heel leuk rijden! Heb ik nog nooit gedaan. Had niet verwacht dat ze zo langzaam zouden gaan - lijkt me dat je ook een vrij lage luchtweerstand hebt op zo'n laag ding?

  Mijn woon-werk aftand is overigens 36km (Almere-Schiphol).

  BeantwoordenVerwijderen